Trendy w polskiej gastronomii hotelowej
06.04.2022r. uczennice z klasy 3 Tg - Natalia Bartczak i Gabriela Szymczak wzięły udział w rywalizacji o tytuł MISTRZA WIEDZY HOTELARSKIEJ w finale XIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej, której tegoroczny temat przewodni brzmiał:
„Trendy w polskiej gastronomii hotelowej”
Zadaniem uczestników było rozwiązanie testu, składającego się z 60 pytań zamkniętych jednokrotnego i wielokrotnego wyboru. Ze względu na sytuację pandemiczną w całości został przeprowadzony w formie on-line.
Przypominamy, że uczennice pokonały w etapie okręgowym ponad 200 uczniów z całej Polski, a w etapie centralnym Olimpiady uplasowały się ostatecznie na 22 i 26 miejscu.
Gratulujemy uczennicom i nauczycielom przedmiotów zawodowych w Technikum hotelarskim, odpowiedzialnym za przygotowanie dziewczyn do OWH - Pani Marii Karło i Pani Patrycji Wróblewskiej.
Za opiekę nad sprawnym przebiegiem Olimpiady pod kątem informatycznym dziękujemy Panu Dominikowi Rębasowi.